L.A.B. – INTRODUCING L.A.B.

Artiest info
 
facebook
Label: Loop Recordings
 

“Introducing L.A.B.” is de titel van het nieuwste album van de Nieuw-Zeelandse reggaeformatie ‘L.A.B.’, een groep opgericht in 2016 door de broers Kora met Brad op drums en Stu op gitaar en keyboards. De band werd gecompleteerd met leadzanger en leadgitarist Joel Shadbolt, bassist Ara Adams-Tamatea en pianist Miharo Gregory. In eigen land zijn ze echte muzikale toppers die vele singles en albums over de toonbank hebben doen gaan voor de lokale muziekliefhebers. Ook in naaste buurland Australië begint hun succes steeds meer omvang te vertonen.

De tien tracks die ze op hun officieel zesde cd “Introducing L.A.B.” hebben verzameld zijn de bekendste tracks uit hun vorige vijf platen aangevuld met één nieuwe song “Take It Away”. Het zijn doorgaans laid back gespeelde reggaenummers met invloeden uit de funk-, pop- en soulmuziek. Als single uit deze ‘EU/UK Sampler’- oftewel verzamelalbum werd geopteerd voor de afsluitende funky track en nieuw nummer “Take It Away” dat u hier op de eerste video kunt beluisteren. De tweede video is een live-uitvoering van de song “Mr. Reggae” die u ook op deze plaat kunt terugvinden.

Voor het nummer “For The Love Of Jane” gaat ‘L.A.B.’ de balladtoer op en dat doen ze uitstekend waardoor die song tot onze absolute favoriete track uit dit album wordt uitgeroepen. In het openingsnummer “Ain’t No Use” en bij “In The Air” horen we funky gitaarspel terug en in de door elektropop geïnspireerde opvolger “Controller” laat deze band blijken te opteren voor een brede mix van genres in hun muziek. Dat de vakpers vaak vergelijkingen maakt tussen het werk van ‘L.A.B.’ met groepen als ‘UB40’ of ‘Bob Marley & The Wailers’ mag niet echt verbazen als u op deze plaat songs beluistert zoals “Why Oh Why”, “No Roots” of “Mr. Reggae”.

Met “Introducing L.A.B.” wil deze Nieuw-Zeelandse formatie zich kenbaar maken aan de rest van de wereld met vooral nadruk op Amerika en Europa. Ze hebben deze introductie gedurende deze maand proberen te ondersteunen met enkele live optredens in o.a. Paradiso, Nederland op 5 oktober en in de ‘O2’-concertzaal in Londen. Mits enig succes voor deze introductieplaat mogen we ze misschien spoedig weer terug verwachten op enkele podia in onze contreien.

(valsam)